Три предимства на Велинград като СПА дестинация

Има най-малко три причини да изберете категорично Велинград за следващата си планирана почивка. Възможностите за СПА отдих във Велинград носят репутация на града като най-доброто място на Балканите за лечение с минерални бани и почивка. И това безспорно е заслужен приз.

спа Велинград

Ето защо:

Лековитите минерални води в района са слабо минерализирани, с дълбок произход, бистри, горещи или средно топли. Наличието на разнообразни извори Ви дава възможност да избирате минерални води с различни характеристики и лечебно действие. Интересно е, че в трите квартала – Каменица, Чепино и Лъджене – във Велинград водите са с различни свойства. Чепинската минерална вода е с доказано диуретично действие, затова е идеален вариант за лечение и профилактика на заболявания на отделителната и дихателната система, гинекологични инфекции, кожни и хормонални болести, проблеми с опорно-двигателния апарат.

Лъдженските минерални води помагат при травматично-ортопедични, ревматични, сърдечно-съдови заболявания, чернодробно-жлъчни проблеми и други. Водите в Каменица са лековити за дегенеративни ставни заболявания, проблеми със ставите, шипове и неврологични проблеми.

Първокласно СПА преживяване във Велинград

Възможностите за балнеолечение са привлекли в града най-добрите специалисти и рехабилитатори, които ще донесат облекчение в тялото Ви. А десетките басейни са радост и за Вас, и за децата.

минерални води

Градът е заобиколен от красиви гори и планини, забележителни природни феномени. Опциите са многобройни, но не пропускайте да видите Гигантската секвоя, местността „Гергевана“, езеро „Клептуза“, местността „Цигов чарк“, местност „Уличките“, невероятните гледки в Юндола, пещера Лепеница, язовир Батак, Бекови скали, Жълтата скала, пещера Снежанка и много други. В района няма нито едно предприятие, което да замърсява природата, затова, освен задължителното СПА преживяване във Велинград, градът е примамлив с кристално чист въздух и вода и неописуема природа.

Историческите и архитектурни забележителности в района също не са малко. Отделете време да се насладите на Кремъчна баня, парк „Финансовото“, слънчевия часовник, къщата на Николай Гяуров, интерактивния фонтан „Чашата“, историческия музей в града, парк „Двореца“, Вельова баня, Плиоценски парк в Дорково, часовниковата кула в Ракитово, крепостта Цепина.

Гранд хотел Велинград Ви очаква за Вашия незабравим престой
Резервирайте