Какво представлява Шокуейв терапията и подходяща ли е за мен?

Шокуейв или ударно-вълнова терапия е наименованието на един от най-успешните методи за облекчаване и премахване на хронични болки. Използва се в ортопедията, дерматологията, урологията, физиотерапията, естетичната и спортна медицина.

спа Велинград

Технологията е изключително проста, но ефикасна. Около мястото на хроничната травма се прилагат пневматично генерирани ударни вълни с налягане между 1 и 5 бара и честота между 5 и 20 Hz. В резултат организмът възобновява естествените си оздравителни процеси в зоната, подложена на шокуейв терапия. Как става това? Акустичните вълни карат организма да си мисли, че около старата травма се появяват нови микротравми. Макар това да са „лъжливи“ сигнали, организмът задейства метаболизма, който се повишава и започва да стимулира формирането на нови кръвоносни съдове. А те доставят по-голямо количество хранителни вещества и кислород в засегната зона, като така стимулират по-бързото оздравяване на болните тъкани.

Терапията разсейва натрупаните калциеви соли, намалява възпалението на тъканите и повишава значително производството на колаген. Ето защо терапията се използва активно в естетичната медицина. Методът стимулира допълнително клетъчното делене и съдейства за увеличаване на пропускливостта на клетъчните мембрани. Подобряват се кръвопотокът и лимфопотокът, стимулира се образуването на нови сухожилни и мускулни клетки и се намалява тъканното напрежение.

Полезна Процедура

Кога да избера шокуейв терапия?

Това е терапия, която замества болкоуспокояващите и противовъзпалителните препарати, не е инвазивна, не причинява болка или нови травми. Пациентите не изпитват никакъв дискомфорт по време на процедурите или след тях. За сметка на това усещат моментален ефект – облекчение и отшумяване на хроничните болки. Прилага се при хора с широка гама от мускулно-скелетни заболявания – болезнено рамо, калциране на раменни стави, латерален епикондилит, пателарен тендинит, синдром на карпалния тунел и много други.

Оборудването, което се използва в терапията, разполага със специфичен накрайник, с който ударните вълни достигат много голяма дълбочина. Това е причината за моменталния и дълготраен ефект на облекчение от хроничните болки. Процедурата е кратка и безболезнена. Извършва се няколко пъти в рамките на 10 дни.

Ако искате да се отдадете на почивка, съчетана с ефикасни лечебни и профилактични процедури, резервирайте своя пълноценен отдих още сега.

Гранд хотел Велинград Ви очаква за Вашия незабравим престой
Резервирайте