Здравословни ползи от минералните басейни

Освен изключително приятно, потапянето и плуването в минерален басейн е един от начините да доставите на тялото си несравними здравословни ползи. Богатството на минерали като калций, сяра, магнезий, цинк и калий в минералната вода е истински шанс за организма Ви да си набави всичко необходимо за регенериране на тъканите и клетките. В съчетание с температурата на водата престоят в минерален басейн е лечебно средство, което Ви дава възможност да се насладите на неповторим релакс.

минерален басейн

Но какви са ползите? Един от ефектите, който ще усетите мигновено, е благотворното влияние върху кожата. Минералите подпомагат заздравяването на рани и успокояват кожата. Това важи особено за хора с кожни заболявания като екземи и псориазис. Топлата вода е пръв приятел на натоварени стави, мускули и кости, особено след интензивни тренировки. А упражненията и плуването в минерален басейн се препоръчват горещо на хора с фрактури, двигателни проблеми и болки в ставите.

Минералната вода е чудесен стимул за кръвоносната система и регулира кръвното налягане, като подпомага кръвообращението в крайниците.

Минерален басейн – за да сте здрави

Минералната вода в Гранд хотел Велинград е изключително подходяща за лечение на ставни и белодробни заболявания, гинекологични и неврологични проблеми, чернодробни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания. Една от особеностите на минералната вода в басейните на хотела е, че тя достига до тях от извор Чепино с температура между 40 и 42 градуса с помощта на 3 км собствен топлопровод. Това означава, че няма нужда от разреждане или охлаждане с „обикновена вода“ и това Ви гарантира истински здравословни ползи. На други места изворите са с по-висок градус на водата и се налага разреждане, а това означава, че басейните съдържат едва 50% минерална вода.

минералната вода

И още нещо, което не бива да пренебрегвате – минералният басейн е естествен начин да се преборите със стреса и преумората. Топлата минерална вода облекчава физическото и психическо напрежение, помага да се освободите от негативни мисли, да починете пълноценно и да се заредите с енергия. Така лекувате тялото и душата, докато се наслаждавате на невероятна атмосфера в сърцето на Родопите.

Потопете се в пълния релакс на минералните басейни на Гранд хотел Велинград – мястото, където целебната сила на природата се съчетава с топло гостоприемство и всички съвременни удобства. Сбъднете своята мечтана почивка за духа и тялото – резервирайте още днес!

Гранд Хотел Велинград Ви очаква за Вашия незабравим престой
Резервирай сега